2.10.07

Srbija do ... ma teraj u krug majstore

Logo Pesme Evrovizije - Beograd 2008



Završen je anonimni konkurs za izbor scene i lokalnog logotipa manifestacije Pesme Evrovizije 2008. - završen a kao da tek počinje!

Stručni žiri u sastavu (a vredi ga pomenuti) Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS, dodelio je prvu nagradu (i iznos od 5,000 Eura) radu pod šifrom "MAMA 2008". Nekom mama a nekom maćeha - dečiji crtež (na slici gore) - kako su ga krstili na forumu RTS-a - sledeće godine predstavljaće, najverovatnije, zvanični logotip takmičenja za Pesmu Evrovizije koje se održava u Srbiji.

Meni ovo kanda liči na dobar primer teškog suočavanja sa istinom o sopstvenoj zemlji i sunarodnicima - seljaci smo otud šljiva, sviramo kurcu a note su nam tanke, truba jer svi smo mi pomalo Guča, naposletku, ove napućene usne kao da slute kako će kakova ultra-mega-grand-silikon zvezda Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije 2008. Džaba što neki pišu peticije, što prozapadni elementi pljuju i nariču - kad Tijanić lupi šakom o sto mož' da bidne samo Šljiva-Truba-Nota-Silikonka!

Dnevnikov dodatak: Stigao je i "odgovor" RTS-a na kritike izbora stručnog žirija.